;

Přijďte se dne 25. 04. 2017 od 09:00 hodin podívat do našeho Čistého areálu na Hlavní třídě v Ostravě-Porubě, kde se koná 15. Den Země, který organizuje Středisko volného času Korunka, Ostrava-Mariánské Hory, příspěvková organizace. Připravili jsme pro Vás zajímavý program s ukázkami elektromobility a propagací cyklistiky, městské hromadné dopravy i chůze.

K vidění bude nový služební vůz magistrátu na elektrický pohon i další vozy, které můžete běžně potkat na našich silnicích. Kromě automobilů budou také prezentovány elektrické koloběžky.

V některých elektromobilech se budete moci projet!

Pro děti bude připraveno také cyklistické dopravní hřiště, kde si budou moci vyzkoušet své dovednosti v řízení kola. Chcete si zazávodit na rotopedu? Nebo se jen informovat o výhodách alternativních způsobů dopravy a rizicích používání osobních automobilů? Rádi se s Vámi setkáme.

Na závěr akce Vás také zveme na Velkou jarní cyklojízdu, kterou pořádá spolek Ostravounakole. Start je plánován na 16:30. S bezpečností účastníků cyklojízdy pomůže Městská policie Ostrava. V Trojhalí Karolina, kde bude cyklojízda zakončena je připraven doprovodný program (relax zóna, bláznivá kola, diskuse a další…).

Sledujte nás na Facebooku

      

Petr Havránek Autor článku: