;

V květnu se již popáté mohou zaměstnanci ostravských firem, podniků i škol zapojit do kampaně Do práce na kole. Motto kampaně „Do práce na kole jezdí i profíci!“ naznačuje, že na kole nemusejí jezdit jen sportovci v elastických dresech, ale kdokoliv a z jakéhokoliv oboru včetně lidí, jejichž práce je opravdu náročná.

Zapsaný spolek OSTRAVOUNAKOLE pořádá v Ostravě již popáté kampaň Do práce na kole, která láká na kola širokou veřejnost k cestování vlastními silami, nejen na kole. Cílem kampaně, do které se vloni po celé republice zapojilo přes 11 000 účastníků, je ulevit obcím přetíženým automobilovou dopravou a přivést co nejvíce lidí k šetrnějším způsobům přepravy. K zapojení stačí utvořit s kolegy 2-5 členný tým a jezdit během května co nejčastěji do práce na kole (případně do ní chodit či běhat). Registrace je možná až do konce dubna na stránkách www.dopracenakole.cz. Platí však, že čím dříve se zájemce zaregistruje, tím levnější bude mít startovné.

Součástí kampaně bude i Velká jarní cyklojízda, která se uskuteční 25. 04. 2017 jako součást doprovodného programu Dne Země na Hlavní třídě v Ostravě-Porubě, a povede z Poruby do centra.

Kampaně Do práce na kole se zúčastní také zaměstnanci Magistrátu města Ostravy a rozšíří tak řady institucí a podniků v našem městě, které se do kampaně již zapojili.

Bližší informace naleznete na www.ostravounakole.cz a na www.facebook.com/ostravounakole.cz

Petr Havránek Autor článku: