;

Již druhým rokem se týmy ostravských škol mohly zapojit do květnové kampaně Do školy na kole. Dvoučlenné týmy žáků 7 škol mezi sebou soutěžily ve dvou kategoriích, na délku a pravidelnost dojíždění.Družstvo ve složení Dominik Wadowski a Lucie Součková ze Základní školy Ostrava-Svinov najezdilo za měsíc květen celkem 342 km a byli nejlepší v kategorii na délku dojíždění.

V soutěži na pravidelnost dojíždění vyhrála Základní škola Ostrava-Dubina, V. Košaře 6. Tým této školy Martin Obercian a Tomáš Jírovec dojížděli všechny pracovní dny v květnu, tj. 21 dní. Druhé místo obsadil tým ze Základní školy Ostrava-Svinov s 19 dny dojíždění a třetí skončil tým Základní školy Ostrava-Mariánské Hory, Gen. Janka 1208, kde dívčí tým  Kristýna Fonioková a Denisa Ščiglová jezdili plných 18 dní.

Všichni účastníci soutěže obdrželi prezentační předměty města Ostravy, jako ocenění za chuť s jakou se do soutěže zapojili. Ty jim předal JUDr. Lukáš Semerák, člen Rady města Ostravy pro úsek dopravy a dopravně správních činností.

 

 

Petr Havránek Autor článku: