;

13. – 15. června 2017 bude Ostrava hostit 6. ministerskou konferenci Světové zdravotnické organizace (World Health Organization). Zdravím a životním prostředím bude žít, nejen Dolní oblast Vítkovice, kde se konference koná, ale doslova celé město. Od pondělí 12. do neděle 18. června je pro všechny obyvatele a návštěvníky města připravován bohatý zábavný i vzdělávací program, vždy s tématikou zdraví a životního prostředí.  Vstup na všechny akce je zdarma, rezervace vyžadována!

Běháme s profíkem

Každý den ve dnech 12. – 15. června 2017 se mezi 17:00 až 18:00 konají ve městě tříkilometrové běhy s profi trenérem z SSK Vítkovice. Běh je vždy určen pro 20 osob, proto je nutná rezervace.

Nordic walking s profíkem

Podobná akce, jako Běháme s profíkem, tentokrát zaměřená na chůzi s holemi, se bude konat 14. června od 17:00 do 18:00 hod. v Komenského sadech u Památníku Rudé armády. I v tomto případě je akce určena pro 20 osob a rezervace je vyžadována.

Po zakázaných (cyklo)stezkách ke břehům Lučiny

15. června 2017 se uskuteční sdílená procházka pro cyklisty i pěší až do údolí Lučiny s výkladem o této cenné přírodní lokalitě, která je pro většinu Ostravanů neznámá.  Procházku povede Jan Lenart z Ostravské univerzity, který pohovoří o řece a o vlivu těžby na řeku v minulosti, o svazích a také o skalách a tamních podzemních prostorách. Ukázka fotografií z podzemí. Literární kritik a amatérský přírodovědec Pavel Hruška pohovoří o geniu loci a přírodních zajímavostech míst, kterými se bude procházet. U řeky Lučiny bude naistalována naučná cedule o této cenné přírodní lokalitě.

Na tuto akci není potřeba rezervace. Sraz účastníků za budovou Radnice města Ostravy, nikoliv na Prokešově náměstí.

Ostravskými parky na kole

Na závěr akce Týden zdraví pořádá dne 15. června 2017 od 18:00 hod. město Ostrava ve spolupráci s průvodci Ostravského informačního servisu cykloprohlídku pro veřejnost. Návštěvníci si budou moci poslechnout zajímavosti nejen o místech, kudy prohlídka povede, ale rovněž fakta o ostravské přírodě.

Rezervace zde.

Více informací na webu: tydenzdravi.ostrava.cz

Petr Havránek Autor článku: