;

Další z akcí kampaně Nech auto doma se uskuteční 4. února. Jejím cílem je propagovat alternativní způsoby dopravy, především městskou hromadnou dopravu. Akce se nezaměřuje jen na řidiče automobilů, ale také na cestující v městské hromadné dopravě, kteří svou volbou dopravy šetří životní prostředí. Při současných smogových situacích je téma kampaně obzvlášť aktuální.

Jak bude sobotní akce probíhat? Už potřetí vyjdou do ulic tři dvoučlenné skupiny hostesek, které budou rozdávat informační letáky k čisté mobilitě a drobné dárky. Hlídky budou obyvatele města odměňovat za pozitivní postoj k ekologické dopravě, např. cestující ve vozidlech MHD. V případě setkání s řidiči automobilů, např. při vstupování na parkovišti, se je budou snažit motivovat k využívání městské hromadné dopravy.

Členové hlídek se budou orientovat na předem vytipovaná místa, kde se pohybují cestující MHD a řidiči osobních automobilů ve větším množství, jako jsou přestupní uzly, zastávky MHD nebo parkoviště. Kromě řidičů před obchodními centry Avion, Futurum a Galerie Třebovice se s hlídkami setkají také cestující v tramvajích na nejfrekventovanějších tratích.

Petr Havránek Autor článku: